Kerst in Halle 2013: grote rijkdom

Wat is rijkdom? Kranten en televisie vertellen ons al jaren dat we ons in crisistijd bevinden. De welvaart wordt minder, we krijgen het steeds slechter en het bedrag op onze bankrekeningen wordt kleiner. Het mooie van kerst is dat het ons, al is het maar voor een kort moment, een ander bestaan laat zien. Voor heel eventjes wordt alles op zijn kop gezet. Breken we uit onze wereld van kou, van gehaastheid, van indivualisme, van crisis en recess en gaan we op zoek naar iets anders. Warmte. Gezelligheid. Samen. En waarom? Ach, het begon allemaal eens, alweer zoveel jaren geleden. Daar, ver weg, in een (on)gure stal – op de plek waar je een machtig God nooit zou hebben gezocht – daar werd een kind geboren. Temidden van grote armoede werd rijkdom gevonden.

Zondag 22 december 10:00 Grote Kerk: kinderkerstfeest
Op deze zondag vieren we het kinderkerstfeest. Dit jaar doen we dat anders dan andere jaren! We hebben Remy en Johan van kerstviering.com uitgenodigd. Zij brengen het kerstverhaal voor ons tot leven! Gewoon het oude verhaal over Jozef en Maria, maar dan in een vrolijke viering. Dit kerstfeest zullen de kinderen, maar ook hun (groot)ouders niet snel vergeten. Of dat nu komt door de enthousiaste Remy en Johan, door de quiz die gespeeld wordt, door de theateroefeningen of door de bijzondere werkvorm waarbij kinderen stilgezet worden bij de betekenis van Kerst voor vandaag. Iedereen is uitgenodigd; het kinderkerstfeest is voor alle leeftijden! We hopen op een volle kerk.

Dinsdag 24 december 19:45 Grote Kerk: kerstavond
Het is tegenwoordig heel belangrijk om je stem te laten horen. We hebben allemaal een eigen geluid wat mag klinken. Op deze kerstavond willen we samen op zoek gaan naar de stem van kerstmis. Thema van de dienst: This is the voice… of Christmas. De Christelijke muziekvereniging Euterpe zal haar medewerking verlenen. Voorganger: Ds. Marissa Buitink

Woensdag 25 december 10:00 Grote Kerk: kerstochtend
Na vier adventszondagen waarop de oermoeders van Jezus centraal stonden, richten we onze aandacht nu op Maria. Of beter gezegd: op Jozef, haar aanstaande. Op het moment dat hij hoort dat zijn verloofde zwanger is van een ander, wil hij niets liever dan de verbintenis verbreken. Maar voordat hij zover komt, krijgt hij een opvallende droom. Hoewel Marco Borsato ons vertelt dat dromen bedrog zijn, dromen wij op deze ochtend toch een eindje met Jozef mee. Tijdens deze dienst zal het het koor Eigen-Wies zal voor en met ons zingen. Voorganger: Ds. Marissa Buitink