The Passion in Halle

 

Christelijk Koor Inspiration uit Halle brengt op zondag 6 april 2014 een passieconcert in de stijl van het populaire “The Passion”, dat sinds enkele jaren door de EO en RKK op televisie wordt uitgezonden. Dit blijkt mensen van uiteenlopende culturen en geloofsovertuigingen bij elkaar te kunnen brengen. Zo hoopt Inspiration ook in Halle en omgeving te kunnen bijdrage aan een gevoel van gemeenschappelijkheid.


Inspiration geeft haar eigen invulling aan The Passion.


Centraal staat natuurlijk het lijdensverhaal, vanaf de intocht in Jeruzalem tot de dood van Jezus aan het kruis. Inspiration gebruikt muziek om het verhaal beleefbaar te maken. Om het verhaal herkenbaar te maken voor elke generatie, wordt gekozen voor bekende Nederlandstalige nummers van bekende Nederlandse artiesten. Denk daarbij aan Marco Borsato en Frank Boeijen. Ook beroemde nummers in andere talen en stijlen komen voorbij, zoals van Queen, of het stemmige “God help the outcasts” uit de musical De klokkenluider van de Notre Dame. Liederen die de sfeer van het verhaal, of de stemming van een bepaald personage, goed weergeven.


Daarbij zullen ook beelden geprojecteerd worden om het verhaal nog duidelijker inleefbaar te maken. Een totaalbeleving dus.


Vanzelfsprekend is iedereen welkom. Zeker ook diegenen, die geen lid zijn van de Protestantse Gemeente Halle zijn van harte uitgenodigd.


The Passion in Halle vindt plaats op zondag 6 april in de Grote Kerk in Halle. De kerk gaat open voor een kopje koffie om 19.00 uur en het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt zeer op prijs gesteld.