Kindernevendienstproject

Kindernevendienstproject voor Advent en Kerstmaak-het-mee_ster-compleet-2

“Stel je voor dat overal vrede komt
Stel je voor dat mensen een nieuw begin kunnen maken
Stel je voor dat alles goed komt

 En jij maakt het mee”

In de adventstijd leven we vol verwachting; de verwachting van vrede, een nieuw begin, het licht dat doorbreekt in het donker. De kinderen worden in de adventstijd, door Rainbow, de duif van Kerk in Actie mee op reis genomen. Rainbow komt uit Wonderland, een land waar het leven goed is en ze is op zoek naar plekken op de wereld waar het net zo mooi is. Helaas komt Rainbow ook op plekken waar het niet zo mooi is als in Wonderland. Vandaar ook dat we tijdens het adventsproject meedoen met de Kerstactie van Kerk in Actie: Geef liefde.

We gaan tijdens de nevendienst zoveel mogelijk harten maken. Een hart als teken van liefde voor de ander! En we gaan dit niet alleen met de kinderen doen. We hopen dat ook volwassenen ons willen helpen om zoveel mogelijk harten te maken. Figuurzagen, breien, haken, naaien, alles is toegestaan!

Stuur of breng uw/je hart(en) voor of met kerst naar de kerk, wij zorgen dat ze bij kinderen terecht komen die een hart onder de riem kunnen gebruiken.

Hoogtepunt van ons project wordt de musical “Het dromenmuseum”. De musical gaat over het een bijzonder museum in het rustige stadje Stillebroek, vol met bijzondere, maar heel verschillende dromen. ’s Nachts wordt het museum bewaakt door een nachtwaker. Maar hoewel de nachtwaker erg zijn best doet, lukt het hem niet om wakker te blijven. Onbekenden zien kans in te breken en het museum leeg te roven. Hoe moet het nu verder? De musical wordt door de kinderen uitgevoerd.

Oproep aan alle kinderen; heb je zin om als figurant mee te spelen of om in het koor mee te zingen? Meld je dan aan bij Annet Kranenburg (annet@kies.nu of via 0314 383566) en kom op zondag 11 na de kerkdienst (vanaf ong. 11 uur) en zaterdag 17 december om 15.00 uur naar de kerk om te oefenen. Verder hebben we de muziekbestanden digitaal, zodat er thuis geoefend kan worden.

De musical wordt opgevoerd op zondagmorgen 18 december om 10.00 uur in de Grote Kerk in Halle en dan hebben we natuurlijk heel veel publiek nodig. Kom je ook?