Aan de hand-dienst

Voorheen was er de kindschoolgezins-dienst, waaraan de drie scholen van Halle hun medewerking verleenden. We merkten dat het lastiger werd om deze dienst gaande te houden toen de Halle-Nijmanschool en de Halle-Heideschool hun deuren sloten. Daarom besloten we in de jeugdraad het roer om te gooien: op zoek naar een nieuw concept – maar ook dit keer wél weer een dienst waaraan kinderen en ouders hun medewerking zouden kunnen verlenen. Uiteindelijk werd dit de aan de hand-dienst. Er is een mooie flyer gemaakt, die bij verschillende scholen uit is gedeeld (zo’n 250 stuks), de poster hing overal, en in twee voorbereidingsmiddagen kon er, al knutselend, luisterend en zingend, alvast een voorproefje genomen worden op de dienst van 19 februari.

En toen was het dan eindelijk zover… De knutsels waren klaar. De kerk was prachtig versierd. De liederen waren met de fluitgroep van Mirjam van de Burg (zo’n 23 kinderen op dwars- en blokfluit) kort gesloten. En de spanning… die liep op. Ook voor mijzelf is een dienst als deze altijd spannender dan normaal, omdat het om nog iets meer improvisatie en concentratie vraagt. Maar gesteund door de voorbereidingen van Lizette en Margreet, door de uitvoering van Annerike en natuurlijk door de fluitgroep, werd het uiteindelijk een prachtig geheel. Jona kwam, mede dankzij de guitige walvis, de mooie bootjes en de levensechte wonderboom die zich in de kerk bevonden, prachtig tot zijn recht.

Hieronder vindt u nog enkele foto’s van de dienst. Ook heb ik enkele gebeden, die via flessenpost toch nog bij mij terecht gekomen zijn, voor u uit geschreven. Gevraagd werd waar je zelf misschien opnieuw mee zou willen beginnen (dit was het thema van de dienst) of wat je voor God zou willen brengen. De gebeden zijn er niet allemaal. Sommige zijn door waterschade onderweg gesneuveld. Maar we mogen er vanuit gaan dat ze inhoudelijk uiteindelijk allemaal op de juiste plek terecht zijn gekomen.

Ds. Marissa van Meijl-Buitink

Voor God brengen we deze gebeden…
Dat ik dingen niet zoveel uitstel
Dat ik meer oog heb voor de mensen om mij heen
Dat U mij de weg wijst
Dankbaar dat de lente in aantocht is
Dat iedereen een beetje lief voor elkaar is
Dat we minder mopperen
Vergeving vragen voor de onverdraagzaamheid in deze wereld
Dat ik stop met tegen mezelf te vechten
Dat ik geduld heb met anderen
Dat ik meer luister
Dankbaar dat ik nog nooit strafwerk heb gehad
Dat we vluchtelingen respecteren
Dat we goed naar elkaar luisteren
Dat er met sommige mensen en schone lij mag zijn
Dat we opnieuw leren nadenken

Op www.facebook.nl/kerkhalle en www.achterhoekfoto.nl/viewer/5412/bijzondere-dienst-in-halle vind u meer foto’s.