Aanname nieuwe lidmaten

Nog niet zo lang geleden was het gebruikelijk om op Palmzondag of met Pinksteren belijdenis te doen. Een beladen woord, wat eigenlijk niet meer en niet minder wil zeggen dan dat je “ja” zegt tegen God. Dit kan met aarzeling en twijfel gepaard gaan, maar toch: een voorzichtig “ja”.

In Halle is er de goede gewoonte ontstaan om de jongeren van 18+ met Pinksteren de zegen mee te geven. Zoveel vragen spelen rond die leeftijd (en ook later trouwens…) een rol. Zoals: Hoe zie ik mijn toekomst? Blijf ik altijd dit werk doen? Ga ik verder met studeren? Blijf ik in de buurt van Halle wonen of trek ik de wereld in? Wat vind ik eigenlijk belangrijk in mijn leven? Waar ga ik voor en waarvoor niet? Wat geloof ik en wat geloof ik niet? Wat heb ik eigenlijk met de kerk of wat betekent de kerk voor mij?

Eens in de twee jaar wordt er met Pinksteren de kans geboden om ‘aangenomen’ te worden. Alle 18(-20) jarigen krijgen een persoonlijke uitnodiging om hieraan mee te doen. In een aantal avonden bereiden we ons hierop voor.
Weet je nu al dat je mee wilt doen? Neem dan contact op via: dominee@kerkhalle.nl