Activiteit november 2016

Op een koude dinsdagavond, eind november reden 2 auto’s vol jongelui van de jeugdcatechese naar Haarlo.
Een paar weken daarvoor hadden zij een aantal Sinterklaaskadootjes ingepakt en er zelfs een prachtig gedicht bij gemaakt.
De kadootjes waren bedoeld voor minderjarige vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Zij wonen in Haarlo. Daar is een woning voor 14 jongeren. Het plan is dat zij, wanneer ze de nodige training hebben gehad zelfstandig gaan wonen.

En op die koude dinsdagavond was het dan zover. Er waren 13 jongeren in het huis en 2 begeleiders. Toen we binnenkwamen werd net het schoonmaakcorvee afgerond. Want inderdaad, er zijn geen ouders in de buurt die hun kamer ook wel even stofzuigen.
De jongeren hadden mooie namen zoals Johannes of Fiyori. De meesten kwamen uit Eritrea. En degene die er het langst woonde, woonde er een jaar. De laatste was een paar dagen geleden aangekomen.Het Sinterklaas gedicht is voorgelezen en de kadootjes uitgedeeld. Men was er blij mee. De Halse jongeren kregen nog een rondleiding door het huis, die eindigde in een spelletje tafelvoetbal.

Tijdens de jeugddienst van 27 november was er voor deze opvang gecollecteerd en we konden hen blij maken met een envelop met daarin €50,-. Op het eind is er een prachtige foto gemaakt en zijn er de nodige telefoonnummers uitgewisseld. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde ontmoeting.

Marissa, Lizette en Annerike