De beste pizzabakkers

De beste Pizza bakkers van Halle en omstreken

Op zaterdag 18 juni hebben 26 kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar een fantastische middag gehad. We waren te gast op boerderij Ruimzicht aan de Bielemansdijk, de boerderij van Gerjo & Annet. We hebben 4 groepen gemaakt waarmee we een bepaalde taak uitvoeren. Maar eerst was er een kennismakingsspel (krantenmeppen) in de hooischuur om het ijs te breken. Verschillende kinderen zijn erg enthousiast om een tik uit te delen!Hierna gingen we onder deskundige leiding en met een beetje ondersteuning pizza’s maken. Maar ja….voordat je kunt beginnen met eten…….heb je wel het nodige te doen. De kinderen hebben alles zelf voorbereid. Dus, hout verzamelen, hout haken voor de oven, groenten, uien & champignons snijden, kaas raspen en alles wat er meer bij hoort. Dan de mooie leem oven opstoken die tegen de 300 graden moest komen. Daarna hebben we eerst koks mutsen gemaakt waarna we het deeg  voor de pizza konden maken. Het koste best veel energie om het deeg te kneden. We zijn ook de tuin in geweest om komkommers &  kruiden voor de pizza’s te halen. Maar hoe herken je nou bijvoorbeeld tijm, oregano, enz.? Gelukkig kon boer Gerjo de kinderen een heleboel over de tuinkruiden vertellen en welke van de kruiden op je pizza kunt gebruiken. Eindelijk konden nu de kinderen de pizza’s beleggen met wat ze lekker vonden waarna ze de oven in gingen en heerlijk gebakken werden. Menig geen konden haast niet meer wachten om hun eigen pizza op te eten want van al dat werk hadden ze toch wel honger gekregen!!! De pizza’s smaakten verrukkelijk.