Terugblik vierjarigendienst 11mei14: Gelukkig hebben we de foto’s nog

Het was een dienst anders dan anders. Op kinderniveau: zowel letterlijk als figuurlijk. Ik op een kussen op de grond, de kinderen in een kring om mij heen. In eenvoudige woorden hebben we geprobeerd om het thema “je bent goed zoals je bent” begrijpelijk te maken.
De ouders hadden al van alles en nog wat aangedragen: gedichten, liederen, een prentenboekverhaal, de doopkaarsen meegebracht en een cadeau verzonnen. Aan mij enkel nog de taak om er een geheel van te maken.
Hoe bijzonder was het om te zien dat ook de allerkleinsten zich thuis voelden in de kerk. Dat zij daar hun plekje mochten zoeken en vinden. Wat fijn dat ze niet minder zijn dat de groten, maar er gewoon bij horen!
Mocht u nog na willen genieten: onder “foto’s” staat een prachtige fotoreportage.