Zondag 7 september Open kerk op Halse dag

Op deze dag is de grote kerk geopend om iedereen de gelegenheid te geven de kerk te bezoeken,  de standjes of de expositie te bekijken,  te luisteren naar het muzikale optreden op de harp door Anouk Platenkamp of even een kop koffie of thee te drinken.


Programma overzicht
*De dag begint om 9.30 uur met een startdienst met ds. Marissa Buitink als voorganger. Vóór aanvang van de dienst is er koffie en thee.
*Vanaf 12.00 uur zullen verschillende groepen zich presenteren d.m.v. standjes in de kerk, zoals o.a. de Wereldwinkel, het Ned. Bijbelgenootschap, Amnesty International, het Repaircafé uit Varsseveld, Biologische boerderij Ruimzicht, Zorgboerderij Den Besselder. Verder is de Kledingbank uit Zelhem aanwezig en kan er voor weinig geld kleding gekocht worden. De kerk zal kaarsen verkopen met een kerkafbeelding erop en er worden ook liedboeken van Johannes de Heer verkocht.
*Voor de kinderen is er gelegenheid om bij de ingang van de kerk een leuk egelhuisje te maken.
*Van 12.00 tot 14.00 uur wordt er door de organisten uitleg over het kerkorgel gegeven. Belangstellenden mogen proberen op het orgel te spelen.
* Anouk Platenkamp speelt op de harp, zie www.harpiste.nl.  Zij zal 2 keer een muzikaal optreden verzorgen.  De optredens vinden plaats om ongeveer 14.30 uur en 15.30 uur.
*Van 16.45 uur – 17.00 uur is er een korte afsluitende vesperdienst met ds. Marissa Buitink.
Verder is er een expositie in de kerk van 2 kunstenaars. Tijdens de Halse dag willen Jolanda Arntz [schilderijen] en Annelies Wolbrink [ Beelden en objecten] graag hun werken aan u laten zien.
Jolanda werkt met acryl op verschillende ondergronden met de natuur als grootste inspiratiebron. Verschillende technieken zorgen voor een verrassend resultaat.  www.galeriejolanda.mysites.nl
Annelies maakt beelden en objecten voor binnen en buiten, middels gemengde technieken. De mens staat meestal hierin centraal. Al haar werken worden volledig met de hand uitgewerkt en zijn daardoor unica`s. www.jea-art.nl
*En natuurlijk is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.
U bent van harte uitgenodigd en we hopen er samen met u een geslaagde dag van te maken.
Graag tot ziens op de Halse dag in de kerk!
Missionaire werkgroep, Kerk Halle