Zondag 30 november – Ochtend, middag & avond

Op de eerste zondag van advent zijn er dit jaar twee diensten en daarna nog eens twee catechesegroepen

De eerste dienst is om tien uur in de ochtend. Dit nieuwe kerkelijke jaar trappen we af met Marcus. Hij schrijft zijn evangelie voor wakkere mensen. Dat blijkt op deze zondag, als een deurwachter als voorbeeld wordt genoemd voor verwachtingsvolle mensen. Dut niet in. Blijf wakker en waakzaam. Je weet niet op welk moment het zal gebeuren, of het ’s nachts of in de morgen zal zijn; maar zorg in ieder geval dat je niet slaapt als het zover is – dat is de boodschap. Samen willen we Heilig Avondmaal vieren.

De tweede dienst is om 15:00 – het huisavondmaal. Advent is dromen soms, maar soms ook nachtmerries onder ogen zien. Ze begint niet bij het begin, maar steekt in bij het einde der tijden. Waar de zon verduisterd is, de maan geen licht meer geeft, daar is God nabij. Advent is zien: door het donker breekt zachtjes aan een glimp van licht door, wat ons laat geloven dat het duister het laatste woord niet zal hebben. Met de lezing van deze middag willen we bij dit thema aansluiten en daarna willen we samen brood en wijn delen. Het zou fijn zijn als u ook komt!

Om half 5 komen we bij elkaar met de 15+ voor de eerste keer van drie bijeenkomsten catechese. We eten een broodje en denken na over de Boeddhistische religie.

Om half 7 komt de 12+ samen en gaan we verder met ons ‘wees een engel-project’.

Ik zou zeggen: sluit je/u aan bij wat past!