Democratiefabriek in Halle

In de week van maandag 7 april komt de democratiefabriek naar Halle. Het gaat hierbij om een interactieve, mobiele tentoonstelling waarin jongeren van 10 tot 18 jaar het onderwerp democratie kunnen onderzoeken en kunnen oefenen met machines, apparaten en gereedschappen.

Deze tentoonstelling gaat over de betekenis van democratie en over wat er gebeurt als daar geen sprake meer van is, zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de fabriek gaan de kinderen in tweetallen op pad met behulp van een routekaart. Vanwege de praktische opdrachten en het weinige leeswerk is de tentoonstelling erg leuk om te bezoeken. Na afloop kan iedereen thuis of op school een persoonlijk certificaat printen! Dit is gebaseerd op de keuzes die in de Democratiefabriek zijn gemaakt. Verdere info kunt vinden op www.huisvandejeugd.nl

De Democratiefabriek staat een week in de Grote kerk van Halle (Dorpsstraat 19). Wilt u met uw kinderen langs komen? Wil jij zelf de fabriek bezoeken? Of misschien met je klas? (hiervoor vragen we een kleine vergoeding) Er is een rooster waar je je op in kunt schrijven. Dit kan via Jack Basters info@bgtc.nl / 06-53475911.

Aansluitend is er op zondag 12 april over hetzelfde thema een dienst bij ons in de kerk. Deze begint om 9:30.