Een wandelaar vertelt over de Paaswandeling

Paaswandeling op Stille Zaterdag

Zaterdag 15 april, Stille Zaterdag heb ik meegelopen met de paaswandeling. Een initiatief van de kerken Mariënvelde, Varsseveld en Halle. Om 13.15 uur vertrokken we met 15 personen vanaf het Parochiecentrum Mariënvelde (kerk) richting Halle.
Ik kende maar drie van de vijftien mensen, maar we hadden allemaal de neus dezelfde kant op n.l. de wandeling van Mariënvelde naar Halle en later vise versa.
En dat alles door het prachtige jonge groen dat de lente te bieden heeft. Aan gespreksstof geen gebrek, dan even naast de een en dan weer eens naast een ander. Van koetjes en kalfjes tot ongemerkt zomaar eens over wat ons dieper raakt. Dat van dat koetje en kalfje heel letterlijk, want zo`n pasgeboren nieuwsgierig Aagje wilde ons wel wat dichterbij bekijken. Dit alles onder keurende blikken van moeder koe.
Het ging richting Halle, langs het voormalige huis van dhr. Chevalking, die aanzet gaf tot de samenwerking tussen de Mariënveldse en Halse kerkgemeenschappen.
Langs de begraafplaats van Halle waar we van Gerard Winkel uitleg kregen over allerlei wetenswaardigheden betreffende dit kerkhof.
Verder maar weer, richting Halse Kerk waar we gastvrij onthaald werden met koffie/thee en krentenwegge.
Hier was tijd voor een kort meditatief moment, uitgaande van Joh.12: 23-26, verzorgt door Pastor Droste van Mariënvelde.
Henk Berentschot gaf nog wat uitleg over de historie en de interieurveranderingen van het kerkgebouw.
Na deze verkwikkende pauze ging het via een andere route weer richting Mariënvelde. Wat loop je nog snel een eind weg zo keuvelend over van alles en nog wat. In Mariënvelde aangekomen wachtte ons een bakje koffie met broodje warm beleg.

Met een, “bedankt voor de gezelligheid, en misschien tot een volgende keer” nam ik afscheid en kwam ik moe maar met een fijne portie lichaamsbeweging om ongeveer 17.30 thuis.

Een mooie middag en het meedoen zeker waard!!

Een wandelaar.