Als leven lijden wordt, is sterven een gewin

Je ziet de tekst wel eens boven een rouwadvertentie staan. En het is ook zo: na een lang ziekbed van een geliefde kán de dood soms als een verlossing komen en voel je in eerste instantie vooral de opluchting. Gelukkig; niet meer die pijn, niet meer dat vechten, niet verder die aftakeling.

Het is geweldig dat de zorg meer en meer verbetert en mensen de mogelijkheid geeft om steeds ouder te worden. Toch is een grote vraag: heeft dit niet ook zo zijn keerzijde?

Deze avond is bedoeld om met elkaar door te praten over de hele breedte van dit onderwerp. Wat betekent het voor mij dat de medische gezondheidszorg zoveel mogelijkheden kent? Welke overwegingen zijn er op het moment dat ik zelf of een geliefde ziek wordt of wanneer ik simpelweg niet meer wil? Welke afwegingen maak ik en waarom? Met andere woorden: waar sta ik zélf?

Leiding: ds. M. van Meijl-Buitink, predikant in Halle
Datum : dinsdag 2 mei 2017 om 20.00 uur
Locatie : in Grote kerk Halle
Contactpersoon: Frank van Meijl, T 0314-844289, E
frankvmeijl@hotmail.com