Filmavond maandag 24 september

Filmavond: Four Lions

Op maandag 24 september om 19.30 uur organiseert Ontmoeting en Inspiratie in de Grote Kerk van Halle een filmavond. De film Four Lions wordt dan vertoond. Kosten zijn 4 euro inclusief koffie/thee. Gelieve vantevoren opgeven via frankvmeijl@hotmail.com of 0314-844289.

Het is een gewaagde zet om in deze tijden een komedie te maken over terrorisme. Hoewel de dreiging van terroristische aanslagen de laatste jaren wat is verminderd, blijft het toch een onderwerp waar een groot taboe op rust. Dat taboe wilde Chris Morris doorbreken met behulp van een komedie en het resultaat is Four Lions, waarin vijf niet al te snuggere hobbyterroristen worden gevolgd.

Four Lions is op de eerste plaats gewoon een sterke komedie. Toch sluipt er gaandeweg wat meer drama in de film en dat zorgt ervoor dat de humor niet meer zo onschuldig is als die in eerste instantie leek. Uiteindelijk lijkt het de regisseur echter te doen te zijn om het feit dat alle terroristen, wat hun ideologieën ook moge zijn, gewoon hele domme mensen zijn die niet doorhebben dat wat ze doen nergens op slaat.