Zomer in de Achterhoek

Zomer in de Achterhoek

In Doetinchem (Hofkerk, Hofstraat 34) vindt op donderdag 13 juni de presentatie plaats van de 1e editie van Zomer in de Achterhoek, een prachtig full-colourmagazine dat speciaal bedoeld is om de meer dan één miljoen toeristen te verwelkomen die jaarlijks in onze regio vakantie vieren.

Helma van Loon, predikant-pionier van de Slangenburgse kerk in Doetinchem en de protestantse kerk van Wehl, zal aanwezig zijn om het eerste nummer in ontvangst te nemen. Belangstellenden zijn van harte welkom deze feestelijke bijeenkomst bij te wonen. Inloop vanaf 19.45 uur, aanvang 20.00 uur.

Naast interessante wetenswaardigheden, met extra aandacht voor kerkelijke zomeractiviteiten en informatie over kerkdiensten, heeft Zomer in de Achterhoek veel moois te bieden, zoals het aangrijpende levensverhaal van de jonge Amir Maamir (uit de Achterhoek, nu woonachtig in Zwolle), een verhaal over het labyrint en de Slangenburgse kerk en enkele columns.

Zomer in de Achterhoek biedt ook de service: de Vakantiepastor. De meeste mensen kennen vast deze ervaring wel: je komt tot rust in de vakantie en dan kan het zomaar gebeuren dat je dusdanig aan het denken slaat, dat je een luisterend oor nodig hebt. Tijdens dit zomerseizoen zitten er dan ook van juni tot en met augustus mensen klaar die gebeld kunnen worden.

Zomer in de Achterhoek wordt in de gehele regio verspreid via campings, jachthavens, VVV-kantoren, bibliotheken, supermarkten en wachtkamers. Ook onze gemeente is deelnemer aan het Zomer in de Achterhoek-project.